Spreekwoorden en citaten

Een van mijn hobbies is het verzamelen van spreekwoorden en citaten. Vooral over insecten heb ik een grote collectie bij elkaar gebracht. Kom regelmatig terug naar deze pagina’s want de verzamelingen worden regelmatig uitgebreid.

Och, mijn plannen, och, mijn dromen! 't Rijk der muggen is gekomen, en de vliegen zonder tal, geven in mijn zonnig huisje, in mijn warm en stoffig kluisje, wesp en bij haar zomerdal.

(P.A. de Genestet)

Insecten en spinnen

Mijn favoriete verzameling is de spreekwoorden en citaten over insecten en spinnen en ander klein gedierte. Ik heb ook een Limburgse verzameling en een Engelstalige verzameling.

 

Bijlen

Omdat ik Bijlmakers heet verzamel ik spreekwoorden en citaten over bijlen. Zelfs in de Bijbel vond ik een aantal citaten met bijlen.

 

Oma Bijlmakers

Jaren geleden heb ik allerlei gezegdes, wijsheden, liedjes en gedichtjes opgeschreven van mijn oma. Haar favoriete uitspraak was Non Jep Tuh.

 

Bommel

Het liefst citeer ik een heer van stand voor wie geld geen rol speelt. De Bommelboeken van Maarten Toonder zijn een bron van inspiratie. Zie: Bommel citaten.

 

Landbouw

Veel spreekwoorden en citaten hebben met landbouw te maken. Kijk hier op mijn verzamelingen over: bloemen, granen, groenten en fruit.

 

Zoek Spreekwoorden en Citaten

In mijn computer database heb ik inmiddels een grote verzameling spreekwoorden en citaten, vooral over insecten en spinnen, landbouw, groenten en fruit, bijlen, gezond verstand, en nog veel meer. Nu heb ik een script waarmee je spreekwoorden en citaten kunt zoeken in de database.

 

Meer Spreekwoorden en Citaten op QuoteProverbs

Inmiddels heb ik een aparte website gemaakt voor spreekwoorden en citaten. Er is een Engelstalige website: quoteproverbs.com, en een nederlandstalige: nl.quoteproverbs.com

Scroll naar boven