Spelletjes

Een van mijn hobbies is programmeren, bijvoorbeeld met Javascript. Ik heb een aantal spelletjes gemaakt die je hier kunt spelen.

We stoppen niet met spelen omdat we oud worden; we worden oud omdat we stoppen met spelen.

George Bernard Shaw

Sommige van deze spelletjes, zoals Een 2 Negen en Woord Shuffle, heb ik zelf verzonnen. Andere, zoals Pentomino en Memory Plus, zijn bestaande spellen die ik wat heb aangepast om ze interessanter te maken.

 

Pentomino Puzzel

Een Pentomino Puzzel bestaat uit twaalf verschillende vormen, elk bestaande uit vijf vierkanten die elkaar aan minstens één zijde raken. Het doel is om deze vormen te combineren om een bepaalde figuur of patroon te vormen.

 

Schuifpuzzel

Een Schuifpuzzel is een spel waarbij een raster gevuld is met tegeltjes, waarbij één vakje leeg blijft. Spelers schuiven de stukjes rond om de stukjes in de juiste volgorde te schuiven met zo min mogelijk zetten.

 

Wari

Wari is een bordspel voor twee spelers. Het wordt gespeeld op een bord met twee rijen bekertjes, waarin zaden worden geplaatst. Neem de zaden uit een van je bekers en verdeel ze tegen de klok in over de andere bekers. Probeer zoveel mogelijk zaden te verzamelen. De speler met de meeste zaden aan het einde wint.

 

Rekenaar

Rekenaar is een rekenspel. Het kan op vier manieren gespeeld worden: Optellen (+), Aftrekken (-), Vermenigvuldigen (×), en Delen (÷). De eerste drie zijn gemakkelijker, de laatste een beetje moeilijker.

Om de puzzel op te lossen moet je de cijfers van 0 tot 9 allemaal één keer gebruiken.

 

Een 2 Negen

Een 2 Negen is ook een rekenspel, iets moeilijker dan Rekenaar. Gebruik alle cijfers van 1 tot 9 en herhaal geen cijfers. De berekening van iedere rij en iedere kolom moet kloppen met het aangegeven resultaat.

Er zijn verschillende soorten puzzels zoals de ++ puzzel of de +− puzzel.

 

Woord Shuffle

Woord Shuffle is een woordenspel. Het doel van het spel is om verborgen woorden te vinden. Voor iedere rij in de puzzel is er een verborgen woord. De eerste letter van elk woord staat in de eerste kolom, de tweede letter staat in de tweede kolom, enz. Probeer alle woorden te vinden.

 

Memory Plus

Bij het geheugenspel Memory, is het doel om paren van overeenkomende kaarten om te draaien. Memory Plus is een variant op dit spel en jouw taak is om complete sets van twee, drie, vier of zelfs meer overeenkomende kaarten te vinden.

 

Herquote

Herquote is een spel waar je een verborgen citaat of spreekwoord moet vinden. Als het spel begint zie je een zin waarin alle woorden gemixt zijn. Het is jouw taak om ieder woord te ontrafelen en uiteindelijk het verborgen citaat of spreekwoord te vinden.

Scroll naar boven